top of page

HIVİstanbul2025 için tarih değişikliği notu ve iş birliği çağrısı

Güncelleme tarihi: 1 gün önce

Türkiye’nin herhangi bir medikal alanda düzenlenen ilk sivil toplum/aktivist konferansı olma özelliğini de taşıyan Uluslararası Sivil Toplum HIV Konferansı'nın dördüncü edisyonu #HIVİstanbul2025, değişen tarihi ile 4-5 Mart 2025 tarihleri arasında hibrit (fiziksel ve çevrim içi) olarak gerçekleşecek.

Kırmızı Kurdele İstanbul, dünya gündemine paralel olarak küresel ortak HIV cevabında komünite liderliğinin önündeki engelleri ve daha etkin bir liderliği mümkün kılacak yolları Orta Doğu ile Kuzey Afrika (MENA) ve Doğu Avrupa ile Merkez Asya (EECA) bölgeleri ekseninde araştırmaya odaklanacak olan konferans için yeni tarihini duyururken tüm doğal paydaşlarına iş birliği çağrısını da tekrar ediyor. Detaylar yazıda.

www.kirmizikurdele.org herkes için #hivbilgisi #hivhakkindahersey

 

Yayına hazırlayan: Sivil Toplum HIV Konferansı #HIVİstanbul Ekibi

Yayın tarihi: 10 Eylül, 2024



Türkiye’nin #hivbilgisi sağlayıcısı ve kaynağı www.kirmizikurdele.org ve @redribbontr sosyal medya hesaplarındaki #hivbilgisi içerikleri ve tüm içerikler kaynak göstermek şartıyla herkesin paylaşımına açıktır. Paylaşımlarınızda web-sitemizi kaynak göstermenizi/mention/etiket vb. yapmanızı rica ederiz. Bunlar dışında özel olarak izin sormanıza gerek yoktur.


 


Sivil Toplum HIV AIDS Konferansı, HIV İstanbul 2025, HIV AIDS Kongresi
HIVİstanbul2025 I 4-5 Mart 2025

Çalışmalarına başladığı 2016 yılından bu yana pek çok ilk ve yenilikçi projeyi hayata geçiren, herkes için #hivbilgisi sağlayıcısı ve kaynağı #kirmizikurdeleistanbul'un, Türkiye’nin 40 yıla yaklaşan HIV tarihinde bir ilk olarak gerçekleştirdiği Uluslararası Sivil Toplum HIV Konferansı'nın dördüncü edisyonu #HIVİstanbul2025, 4-5 Mayıs tarihleri arasında hibrit (çevrim içi ve fiziksel) olarak gerçekleşecek.


Kırmızı Kurdele İstanbul'un, gönüllülerin ve yerel, bölgesel ve uluslararası vazgeçilmez destekleriyle düzenleyeceği #HIVİstanbul2025, ilk uygulama yılı olan 2021'de gösterdiği başarıya 2022 ve 2023 yıllarında eklediği uluslararası görünürlük ve vizyon ile dördüncü yılında daha da kapsayıcı bir ajanda oluşturarak çok daha geniş bir katılım ve yüksek uluslararası etki hedefliyor.




2021 yılında "Kaybeden HIV olacak", 2022'de "Cevap sivil toplumda", 2023 yılında "Gerçekten eşit miyiz?" temalarıyla gerçekleşen #HIVİstanbul, 2024-2025 edisyınunda ise dünya gündemine paralel olarak küresel ortak HIV cevabında komünite liderliğinin önündeki engelleri ve daha etkin bir liderliği mümkün kılacak yolları Türkiye ve Orta Doğu ile Kuzey Afrika (MENA) ve Doğu Avrupa ile Merkez Asya (EECA) bölgelerini merkeze alarak tartışmayı hedefliyor.



- İş birliği çağrısı

Birinci yılında vizyonunu, ikinci yılında bu hedefe ulaşmak yolundaki temel aktörün kim olduğuna dair misyonunu vurgulayan, üçüncü yılında ise küresel HIV cevabındaki bölgesel eşitsizliklere dikkat çekerek ortak eylem ihtiyacını vurgulayan konferans, kurduğu bu hat üzerinde ilerlerken, 2024 yılı edisyonunda çok daha geniş bir coğrafyayı kapsayarak ram manasıyla uluslararası bir platforma dönüşecek.

--- Sivil toplum HIV Konferansı #HIVİstanbul2022 Konferans Kitapçığına buraya, videolarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. ---


#HIVİstanbul2025 komünitenin daha etkin bir HIV cevabı üretmesini zorlaştıran faktörleri kıtaların ve kültürlerin buluşma noktası İstanbul'da tartışarak uluslararası HIV toplumunun dikkatine sunacak.


Panelistler arasında yine dünyaca ünlü bilim insanları ile Türkiye'den, bölgeden ve dünyadan başarılı, yaptıklarıyla HIV alanında önemli değişimler yaratmış aktivistleri ve komünite ile her zaman yakın çalışan, HIV pozitif dostu, aktivist ruhlu hekimleri de barındıracak olan #HIVİstanbul2024'te STK/İnisiyatif/Platform vb. olarak oturum planlamak ya da bireysel aktivist olarak oturum modere etmek isterseniz conference@kirmizikurdele.org adresine "iş birliği" başlıklı bir e-posta yazabilirsiniz.


HIV ile yaşayanlar ve aktivistler için Uluslararası Sivil Toplum HIV Konferans #HIVİstanbul2025 burs başvurusu, kayıt bilgileri, ajanda ve tüm diğer lojistik bilgiler yaz aylarında duyurulacak. Tüm güncellemeler için @redribbontr sosyal medya hesaplarımızı takipte kalın.



- Sivil Toplum HIV Konferansı #HIV İstanbul'un amaçları;


· Türkiye HIV sivil toplumunun HIV olgusuna ortak bir anlayış ile bir bütün olarak cevap üretmesi,



· Türkiye HIV sivil toplumunun, etkileştiği bölgeler ve tüm yerel topluluklarla temas ederek, Türkiye'nin özgün coğrafik konumunun da gerektirdiği biçimde uluslararası HIV tartışmalarında etkin rol oynaması,



· Yerel topluluğun UNAIDS’in 95-95-95 hedefleri doğrultusunda kendi ortak stratejisini oluşturmak için geniş bir tartışma ve iş birliği zemininin oluşturulması, çözüm üretmeye yönelik operasyonlarını şekillendirecek ortak stratejiler, eylem planları üretilmesi,




· Özellikle dolaylı olarak HIV çalışan ve yerellerde faaliyet gösteren STK’ların sosyal konulara ve problem alanlarına odaklanan ölçümler yapmasının teşvik edilmesi ile sosyal HIV bilimi üretiminin ülke çapında yaygınlaşması,




· Bölgesel ve uluslararası kapsayıcı konferans ajandası ile Türkiye HIV sivil toplumunun bir bütün olarak uluslararası görünürlüğünün yükseltilmesi, yeni bölgesel ve uluslararası iş birliklerine olanak sağlanması,


· Ulusal düzeyde birlik görüntüsü ile farklı sorun alanları/sivil toplum çalışma alanları için örnek olunarak, HIV sivil toplumunun başarı öyküsünün başta kamu olmak üzere tüm paydaşlara ve muhataplara en iyi biçimde aktarılması.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page