top of page

EKMUD 5. HIV Akademisi'nde STK'lar bir araya geldi

Güncelleme tarihi: 8 Haz


 

Yayına hazırlayan: Kırmızı Kurdele İstanbul Gönüllüsü B.

Yayın tarihi: Haziran 9, 2024



Güvenilir #hivbilgisi sağlayıcısı ve kaynağı www.kirmizikurdele.org ve @redribbontr sosyal medya hesaplarındaki #hivbilgisi içerikleri ve tüm içerikler kaynak göstermek şartıyla herkesin paylaşımına açıktır. Paylaşımlarınızda web-sitemizi kaynak göstermenizi/mention/etiket vb. yapmanızı rica ediyoruz. Bunlar dışında özel olarak izin sormanıza gerek yoktur.


 


.: Türkiye’de HIV alanında çalışan üç majör STK’nın temsilcileri EKMUD tarafından düzenlenen 5. HIV Akademisi’nde bir araya geldi.

7-9 Haziran tarihlerinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde gerçekleşen ve Türkiye’nin pek çok şehrinden 100'ü aşkın hekimin katıldığı Türkiye EKMUD 5. HIV Akademisi'nde üç günlük kapsamlı bir ajandada HIV testleri, tanı sonrası süreçlerin yönetimi, İlaçların etki mekanizmaları, HIV immunolojisi gibi önemli başlıklar ele alındı, kapsamlı olgu değerlendirmeleri ile tecrübe paylaşıldı. Akademi’nin tam ajandasına buradan erişebilirsiniz.



Akademi kapsamında Kırmızı Kurdele İstanbul, Pozitif Yaşam ve Pozitif-iz Derneklerinin temsilcileri de bir araya geldi ve çeşitli deneyim seviyelerinden enfeksiyon hekimlerine, hem derneklerin çalışmalarını hem de sahadan ilk elden deneyim ve tecrübelerini aktardılar.



Akademiye Kırmızı Kurdele İstanbul adına katılan gönüllümüz, tedavi aktivisti ve topluluk yazarı Arda Karapınar, dünyadaki başarılı uygulamalardan örnekler de vererek test aşamasındaki yaklaşımların nasıl olması gerektiğine ve test süreçlerinin ülkenin ortak epidemi cevabı için önemine dair bilgiler paylaştı.



Pozitif Yaşam Derneği adına katılan Yağmur Şenoğuz ise tanı sonrası “Yasal süreçler nasıl işler? Bildirim nasıl yapılmalı?” başlığı altında hazırladığı sunumunda tanı sonrası sürecin hukuksal boyutuna ilişkin komünite perspektif paylaştı.

Ajandadaki bir diğer STK katılımcısı ise Pozitif-İz Derneği adına Çiğdem Şimşek oldu. “Pozitifim ne olacak şimdi? “ başlıklı sunumun odak noktası tanı sonrası süreçlerin yönetimi ve tedavi bağlılığının/uyumunun sağlanması aşamalarında komünitenin vazgeçilmez rolü ve işleviydi.

Her fırsatta tekrar ettiğimiz gibi Kırmızı Kurdele İstanbul olarak Türkiye’de HIV alanında hizmet sunan tüm paydaşların birbirlerini daha iyi tanıyarak yakın çalışma ve işbirliği geliştirme fırsatları bulmasını sağlayan bu tip toplantılara katkı vermeyi önemsiyoruz ve önceliklendiriyoruz. Bu minvalde anlamlı ve işlevsel bir kömünite görünürlüğünün mümkün olduğu tüm fırsatları değerlendierek tüm yararlanıcılarımıza daha iyi hizmetler sunmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.


.: HIV Akademisi’nin amacı EKMUD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu EKMUD HIV Akademisi’nin amaçlarını ve hedeflerini şöyle özetliyor;

“EKMUD HIV Akademisi’ni pozitif HIV tanısını yakın zamanda almış kişiler için ilk andan itibaren neler yapmalıyız diye düşünerek kurguladık. Amacımız HIV pozitif kişilerin tedavi takibine yeni başlayan ve başlayacak olan hekim arkadaşlarımızla en güncel bilgileri paylaşmaya çalışmak.

EKMUD 5. HIV Akademisi tıpkı geçmiş yıllardaki edisyonları gibi verimli bir toplantıydı. Ajandanın kapsayıcılığı, sunumların doluluğu, deneyimli ve genç hekimlerin olgular üzerinde birlikte tartıştıkları oturumlar ve komünite temsilinin ihmal edilmemiş olması toplantının seviyesini yükselten öğelerdi ve toplantı sonrası konuştuğum tüm hekimler bu görüşü paylaştılar. EKMUD Başkanı Prof. Hüsnü Pullukçu'ya ve EKMUD Yönetim Kurulu'na hem bu harika organizasyon hem de sivil toplum kuruluşlarını davetleri için yürekten teşekkür ediyoruz.




Komentáře


Komentáře byly vypnuty.
bottom of page