top of page

''Belirlenemeyen eşittir Bulaştırmayan''ın faydaları

Güncelleme tarihi: 8 Ağu 2022



 

Yayına hazırlayan: Kağan Çavuşoğlu, Aktivist

Yayın tarihi: Mart 15 , 2021 (Türkiye’nin #hivbilgisi sağlayıcısı ve kaynağı www.kirmizikurdele.org ve @redribbontr sosyal medya hesaplarındaki #hivbilgisi içerikleri ve tüm içerikler KAYNAK GÖSTERMEK ŞARTIYLA herkesin paylaşımına açıktır. Paylaşımlarınızda web-sitemizi kaynak göstermenizi/mention/etiket vb. yapmanızı rica ederiz. Bunlar dışında özel olarak izin sormanıza gerek yoktur.)


 


BELİRLENEMEYEN eşittir BULAŞTIRMAYAN'ın temeline aldığı çok sağlam bilimsel kanıtlar, başta bulaş önleyicilik olmak üzere, hem toplum geneline hem de HIV ile yaşayan bireylerin genel sağlıklarına faydalarını açık ve net bir hale getiriyor.


Kırmızı Kurdele İstanbul I B eşittir B
Belirlenemeyen eşittir Bulaştırmayan

Fakat yine de, özellikle doktorlar ve HIV ile yaşayanlarla doğrudan iletişimde olan tüm sağlık profesyonelleri, B eşittir B’nin hem HIV ile yaşayan bireylere, hem de toplumun tamamına sunduğu kişisel ve sosyal faydaları her fırsatta yüksek sesle vurgulamaya ve altını kalın çizgilerle çizmeye devam etmeliler.


Bu alanda çalışan STK’lar, inisiyatifler, aktivistler ve HIV ile yaşayan bireyler, yani tüm paydaşlar ise Belirlenemeyen eşittir Bulaştırmayan'ın HIV yayılımın dünya genelinde tamamen durdurulabilmesi için en önemli araç olduğunu tekrarlamaktan yılmamalılar. BELİRLENEMEYEN eşittir BULAŞTIRMAYAN küresel HIV aktivizminin şimdiye kadar ki en etkili, en tartışılmaz aracı.




BELİRLENEMEYEN eşittir BULAŞTIRMAYAN HIV ile yaşayan bireylerin güçlendirilmesi, damgalama ile mücadele, toplumun HIV konusunda en kısa yoldan ve doğru biçimde bilgilendirilmesi, kamu otoritesi ve karar vericilerin HIV alanını etkileyen uygulama ve kararlarında bilimsel gelişmelerle uyumlu, yenilikçi yaklaşımları benimsemesi gibi birbirinden farklı faydalar sağlıyor.




Kırmızı Kurdele İstanbul’un Avrupa’dan ilk imzacı olarak, henüz ilk gününde Türkiye’ye taşıdığı ve küresel sözcülerinden biri olmaktan gurur duyduğu Belirlenemeyen eşittir Bulaştırmayan hakkındaki mesajları, görselleri ve içerikleri mümkün olan her fırsatta paylaşarak, HIV yayılımın tamamen durdurulması hedefine ulaşılmasına siz de katkı da bulunabilirsiniz.



Belirlenemeyen eşittir Bulaştırmayan hakkında her şey için; www.kirmizikurdele.org/besittirb



Yorumlar


Yorumlara kapatıldı.
bottom of page